Apel 99

Referat: Varbergs GIF - Apel 99

Härlig avslutning på vårserien - Vinst hemma mot Apel 99.

Sista vårseriematchen spelade vi hemma mot Apel 99 i strålande och värmade solsken! Underlaget var konstgräs och kanske gynnade de oss lite. Det kändes ändå lite ovant eftersom det var flera månader sedan vi spelade match på detta.

Vi inledde matchen bra och kunde snabbt etablera tryck mot gästernas mål. Redan efter 5 minuter satte vi 1-0 och möjligtvis trodde alla att detta skulle blir en enkel promendseger. Vi kunde behålla en hel del tyck men kom inte riktigt nära utan möttes av ett massivt försvar. Apel lyfte sig succesivt under halvleken och kunde lägga en löpboll som till sist kunde slås in till utjämning. Vi var inte riktigt på tårna under resten av halvleken och Apel kände sig stärkta av sitt mål. Vi gick till halvtid med 1-1 och pratade mycket om att vi måste höja temot och aggressiviteten.

Andra halvlek blev också mycket bättre. Vi var först på fler bollar och kändes mer koncentrerade. På bara 3 minuter lyckades vi pilla in både 2-1 på en finfin hörna och 3-1 på en framspelning som vi forcerade in. Vi fick in ytterligare ett hörnmål och matchen slutar 4-1 och det kändes skönt för självförtroendet att ta en såpass klar seger ikväll.

Tack till alla supportrar och kiosktjejerna!!